Familie Jongen-Budé

Jongen-Budé

Jongen-Budé is een echt familiebedrijf uit Berg en Terblijt. Gestart vanuit een landbouwbedrijf zijn er in de loop der jaren steeds activiteiten toegevoegd en is het bedrijf gegroeid. Zo is er omstreeks 2014 ook de lekkerste friet uit de regio bij gekomen.

Bekijk de website

Elke dag zijn ze in de weer om de allerlekkerste verse friet te produceren. Zowel de teelt van de aardappel, het rooien, opslaan, sorteren, wassen, snijden en zelf voorbakken van de friet gebeurd in eigen beheer. Alleen hierdoor kunnen kan een constante kwaliteit en smaak het hele jaar door geborgd zijn.

De allerlekkerste friet ontstaat niet zomaar of per toeval. Iedereen weet dat friet gemaakt wordt van een aardappel, maar de ene aardappel is de andere niet. De smaak van een aardappel wordt namelijk beïnvloed door verschillende factoren zoals ras, grondsoort, bemesting en weersomstandigheden. Zo worden onze aardappelen op vruchtbare Zuid-Limburgse lössgrond geteeld.

Smaak en kwaliteit staan centraal. Bijna het hele jaar rond kunnen wij Zuid-Limburgse aardappelen gebruiken om heerlijke frietjes van te maken.

Binnen het Regionaal Voedsel Systeem Zuid-Limburg willen wij samen met de andere koplopers laten zien dat je als consument gewoon goede en lekkere verse frites uit de eigen regio kunt halen. Deze kwaliteit, dat proef je gewoon!