Onze boeren

Onze boeren, telers en producten maken met passie voor hun vak de lekkerste en mooiste producten afkomstig uit de Zuid-Limburgse regio. Het Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg kent een tal van boeren en makers, graag stellen we deze aan u voor.

Lekker duurzaam rvszl.nl

Sjevraoje Geitenkaas

Fred Stassen

Het gedachtengoed van Sjevraoje Geitenkaas is gebaseerd op een herinnering. Vraagt u zich ook steeds af hoe uw voeding gemaakt wordt? Waarom tegenwoordig bijna niks bederft terwijl ons voedsel vaak vele kilometers aflegt, voordat wij het eten?

Jongen-Budé

Familie Jongen-Budé

Jongen-Budé is een echt familiebedrijf uit Berg en Terblijt. Gestart vanuit een landbouwbedrijf zijn er in de loop der jaren steeds activiteiten toegevoegd en is het bedrijf gegroeid. Zo is er omstreeks 2014 ook de lekkerste friet uit de regio bij gekomen.

Bemelerhof

Familie Leesens

De Bemelerhof is een familiebedrijf waar al bijna 100 jaar groente en fruit geteeld wordt. Nabij het idyllische plaatsje Bemelen ligt de carréboerderij. Op ambachtelijke wijze wordt er geteeld en verwerkt tot lekkere, pure en eerlijke producten. Zo blijven specifieke smaken, kleuren en aroma's behouden.

De Bisschopsmolen

Frank van Eerd

Gebruik je passie en je talent om de wereld een beetje mooier te maken. En om de toekomst iets na te laten. Dit zijn voor de Bisschopsmolen de ingrediënten voor een gezond product, een gezond bedrijf en een gezonde economie.

Bakkerij Mestrom

Roy Mestrom

De korte keten, lokaal produceren en lokaal aanbieden, dát is waar Bakkerij Mestrom al jaren voor staat. Door waar mogelijk gebruik te maken van producten uit de Zuid-Limburgse velden, komen de beste bake-off linzenvlaaien uit de eigen oven?

Gulpener Bierbrouwerij

Jan-Paul Rutten

Als onafhankelijke familiebrouwerij geniet Gulpener bierbrouwerij al sinds 1825 van de vrijheid. De vrijheid om een eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt.

Scharrelkippenfarm Gerrekens

Hub Gerrekens

Wees blij met een ei van eigen grond. In het Zuid-Limburgse Reijmerstok is de 2-etage volièrestal van kippenhouder Hub Gerrekens uitgerust met een biologische luchtwasser en een innovatief warmteterugwinsysteem om het eierlokaal te verwarmen.

Zwamburg

Rob Hermans

Oesterzwammen op reststromen uit Limburg! Zwamburg kweekt sinds april 2015, eetbare paddestoelen op reststromen van Limburg. De koffiedrab is een lokale reststroom die massaal wordt weggegooid maar nog ontzettend veel organische waarde heeft.

Wijndomein St. Martinus

Stan Beurskens

Ons internationale team werkt met passie en dat proef je. Wij maken kwaliteitswijnen en doen dit op een duurzame en innovatieve wijze. Zo bouwen we samen aan het wijndomein van de toekomst.